Inspiráló terek az
Ön igényeire szabva

inspirációk

Irodák, open-officeok​

A szellemi munkavégzés fő területei, ezért különösen fontos a megfelelő irodatípus meghatározása. A klasszikus cellás és az egyterű irodának is megvannak az előnyei és hátrányai, ezeket megismerve és mérlegelve célszerű választani (az adott tevékenység pl. bizalmas vagy fokozott koncentrációt igénylő munka vagy inkább interakciót, állandó munkatársi kommunikációt kíván meg), akár ezeket munkakör, tevékenység szerint kombinálni.

Az optimális irodához ezen túlmenően elengedhetetlen annak korszerű, ergonomikus bútorokkal való berendezése, a munkavállalók egészségének megőrzése érdekében. Az irodai térnek inspirálónak és motiválónak kell lennie, hogy növelje a dolgozók kreativitását és produktivitását. Az irodák kialakításánál figyelembe kell venni a cég arculatát és értékeit is, hogy az iroda tükrözze a vállalat identitását és kultúráját.

tulajdonságok

INSPIRÁCIÓK​

Tárgyalók, konferenciatermek

Illusztris vendégek részére berendezett vezetői tárgyaló? Rendszeres munkamegbeszélésekre tervezett dolgozói tárgyaló? Belső tréningek helyszínéül szolgáló oktatóterem? Személyes, online, esetleg hibrid megbeszélések várhatóak? Milyen időtartamúak lesznek ezek és milyen létszámúak? A különböző funkciók általában eltérő kialakítást és komfortfokozatot igényelnek, innovatív megoldásokkal azonban lehetőség van rugalmasan alakítható, többfunkciós terek létrehozására is.

A szükséges technológiai felszereltség is kulcsfontosságú, például projektor, hangosító rendszer, videokonferencia lehetőség, prezentációs eszközök biztosítása a hatékony kommunikáció érdekében. A megfelelő tárgyalókialakítás segít abban, hogy a tárgyalások, tréningek eredményesek legyenek, és hogy a résztvevők jól érezzék magukat.

tulajdonságok

INSPIRÁCIÓK​

Közösségi terek

A modern tértervezés szerint az irodák közvetlen környezetében különböző funkciójú közösségi tereket találunk: relaxációs pontokat, teakonyhát, étkezőt, recepciót, – akár kültéri kialakításban – teraszon, átriumban. Ezeken a helyeken fontos szerepet kap a munkatársak közötti kötetlen kommunikáció. A közösségi térnek lehetőséget kell biztosítania a munkaközi szünetekben pihenésre, feltöltődésre is, hogy a dolgozók egész nap frissen és motiváltan tudjanak dolgozni.

Ezért a funkcionalitás mellett kiemelt szerepet kap a berendezés komfortja, hangulata. Léteznek inspirációs és brainstorming terek is, melyek a kreativitást, közös ötletelést segítve járulnak hozzá a produktivitáshoz. A megfelelő közösségi terek léte nagymértékben segíthet a munkaerőmegtartásban.

tulajdonságok

inspirációk

Akusztikus megoldások

Az irodai akusztika kiemelkedő szerepet játszik a munkahelyi hatékonyságban és jóllétben. Az egyterű irodák legnagyobb kihívása – számos előnyük mellett – a zajterhelés. A megfelelő akusztikai tervezés csillapítja a zajszintet, minimalizálja a zavaró hangokat, javítja a kommunikáció hangminőségét. A különféle akusztikai elemek mérséklik a hangok visszaverődését és a zajterjedést az irodában. Ezek között találunk szabadon álló, falra és mennyezetre rögzített, illetve munkahelyeket elválasztó paneleket, újabban pedig akusztikus fülkéket is. Az optimális akusztika segít csökkenteni a stresszt is, növelve ezáltal a koncentrációt és a teljesítményt.

A tervezés során fontos figyelembe venni a különböző tevékenységekhez szükséges hangkörnyezetet, például a csendes munkavégzést vagy a csoportos megbeszéléseket. A komfortot növelő akusztikai megoldások így az irodák mellett az egyéb helyiségekben (pl. tárgyalókban, közösségi terekben) is jelentőséggel bírnak. Jó hír, hogy a nem megfelelő akusztika a már meglévő terekben utólag is javítható, ennek műszeres feltérképezésében és korrigálásában is tudunk segíteni.

tulajdonságok

kapcsolat

Vegyük fel a kapcsolatot

elérhetőségeink